Есенни кошници изработиха децата от Българско училище „Родна реч“ в Лестър

Децата от подготвителна група в Българско училище „Родна реч“ в Лестър, Великобритания, изработиха кошници с есенни зеленчуци и разказаха за промените, които настъпват в природата през есента. Това съобщиха от образователното средище в своята Фейсбук страница.

Както БТА писа, в Българско училище „Родна реч“ в Лестър се обучават деца от подготвителна група до 12 клас. Те изучават български език и литература, история и цивилизация, както и география и икономика в частта им, отнасяща се до България.

Организират се и допълнителни часове, свързани с изучаването на народни танци и обичаи, народни хора и ръченици. От училището приканват всеки, който иска да е близо до родината, да се запише за обучение.

СПОДЕЛИ:

ОЩЕ НОВИНИ

Новини

Цветно великденско настроение

Дните около Великден са озарени с усмивки и истинско вълшебство от пресъздаването на народните традиции и обичаи! С много радост и старание, учениците спазиха традицията

Новини

Тържество на пролетните празници

С много настроение и весели емоции децата от БУ“Родна реч“ представиха своето тържество по повод Лазаровден, Цветница и Великден!   СПОДЕЛИ: ОЩЕ НОВИНИ