Тържествено откриване на Учебна 2023/2024 година

Първият училищен звънец в българско училище “Родна реч” град Лестър, ударина 16 септември 2023 година!

С тържествено откриване бе поставено началото на учебната година в първото българско училище в град Лестър!

Всички ученици, родители и гости бяха поканени в голяма зала, украсена в цветовете на българското знаме.

Както повелява традицията, тържеството започна с внасяне на училищното знаме и българския химн. Бяха отправени приветствени думи към всички присъстващи от ръководителите на училището Мария Влахова и Златина Петкова. Поздрав към всички деца, родители и гости бяха подготвили ученици от първи, втори и трети клас. Те бяха избрали едни от най-хубавите български стихотворения като “Аз съм българче”, “Родна реч”, “Първият учебен ден”, “Българско дете”, както и няколко стихотворения за първият учебен ден. Изпълнението на стихотворенията създаде много празнично настроение сред всички гостите, а рецитаторите бяха аплодирани. След тях, ръководителите отправиха своите благопожелания към децата и родителите и поканиха всички да присъстват на първия урок, като бе спазена още една българска традиция с менче с вода и китка здравец, за да бъде успешна учебната година.

Влизайки в сградата на училището ученици, учители и родители преминаха под красив венец и си отчупиха от питата с мед. За първият урок в клас, учителите бяха подготвили красиви презентации, свързани с подреждане на цветовете на българското знаме, подреждане на пъзели, изобразяващи картата на България, гатанки и други. Всяко дете получи красиво подвързан комплект с учебници, пожелание за успешна учебна година, както и малки подаръци. По време на първия урока учениците бяха много развълнувани и с ентусиазъм се включваха в дейностите. Лицата им грееха, а очите им копнееха за нови знания.

Празнична почерпка очакваше всички деца, родители гости, след края на първия урок. Сърцата бяха изпълнени с щастие, а усмивки се виждаха на лицата на присъстващите!

СПОДЕЛИ:

ОЩЕ НОВИНИ

Новини

Последен учебен ден!

Вълнение, удовлетворение и чувство на гордост изпълниха сърцата ни в последния учебен ден на 2023/2024 година! Училището грееше от усмивки и щастливи лица на децата!

Новини

Музикална работилница

Вълнуваща и незабравима бе и последната музикална работилница в БУ „Родна реч“ за тази учебна година. По време на работилницата учениците имаха интересна среща и